Більша редукція парникових газів, фінансова підтримка суспільств, які є жертвами зміни клімату, і розробка чіткого плану дій для досягнення світового кліматичного порозуміння до 2015 року. Такими, на думку християнських гуманітарно-благодійних організацій, є умови успішного проведення конференції в Досі. Двотижневе засідання розпочнеться сьогодні в столиці Катару. Таким чином, спільну заяву подали «Caritas Internationalis», Міжнародна співпраця задля розвитку і солідарності «CIDSE», а також федерація християнського волонтаріату «FOCSIV», повідомляє Сatholicnews, з посиланням на Radio Watykańskie.

   Згідно з цими установами, акцентувати у перемовинах щодо глобального кліматичного порозуміння треба на конкретних пропозиціях. Оскільки відповідальність за зміну клімату є спільною для всіх, більш розвинена економіка має бути прикладом, коли йдеться про редукцію емісії шкідливих речовин.

   Єдиним документом у цій сфері є протокол з Кіото, як зауважує «Caritas», «CIDSE» і «FOCSIV», однак, його не ратифікувала більшість глобальних забруднювачів. До того ж так званий Зелений Фонд на користь клімату, створений 2010 року для країн, що розвиваються, може припинити існування. Отже необхідні нові зусилля для створення низькоемісійної економіки, звернення уваги на становище дрібних фермерів в менш розвинених регіонах, а також чітка ініціатива Європейського Союзу в перемовинах щодо клімату.

Відео дня