Майже у половині країн світу закони передбачають покарання за злочини проти віри та віруючих. Згідно з новим аналітичним звітом, підготовленим профільним дослідницьким центром ім. П`ю у США, богохульство, віровідступництво, образа релігійних почуттів караються за законом в 94 з 198 країн світу. Таким чином, процентне співвідношення становить 47 проц до 53 проц, передає ИТАР-ТАСС.

   За підрахунками американських фахівців, найчастіше у світі ставиться поза законом дифамація, тобто наклепницьке паплюження релігії і віруючих, а також розпалювання ненависті до іновірців. Правові заборони на дії такого роду існують в 87 країнах, включаючи Росію.

   З іншого боку, віровідступництво прямо заборонено лише в 20 країнах, майже виключно мусульманських. Закони проти богохульства діють в 32 країнах, у тому числі восьми європейських.

Відео дня

   Безпосереднім приводом для підготовки звіту, за словами його авторів, стали "кілька недавніх інцидентів, які привернули міжнародну увагу". У їх числі названі спроба звинувачення 14-річної християнки у Пакистані в оскверненні Корану; гоніння на індійця, що засумнівався у достовірності статуї, якій поклоняються мумбайські католики; а також арешт у Греції людини, яка розмістила в соціальній мережі "Фейсбук" насмішки в адресу православного монаха.

Православие.Ru