Сьогодні в Росії пройдуть акції пам`яті жертв Голодомору в СРСР.

Як повідомили УНІАН у посольстві України в Росії, о 12.30 за московським часом Москві в Храмі святителя Миколи на Трьох Горах пройде панахида у пам`ять про загиблих під час Голодомору. Участь в пам`ятних подіях візьмуть українські дипломати і представники української діаспори Росії. Окрім цього, о 18:00, на Луб’янській площі біля Соловецького каменя відбудеться акція пам`яті жертв Голодомору в СРСР. Організатором виступає політична партія «Нова Сила». «Подібна акція, яка проводиться в Росії вперше, стане важливим етапом загальнонаціональної громадянської кампанії «Пам`яті жертв більшовицької диктатури», яка проводиться партією «Нова Сила» з серпня цього року», - зазначається в повідомленні.

У Санкт-Петербурзі всі прихильники цієї політичної сили сьогодні з 22.30 до 23.00 вимкнуть електричне світло у своїх квартирах, і виставлять на вікнах по одній запаленій свічці. Організатори акції «Свічка пам`яті» закликають усіх громадян, які хочуть вшанувати пам`ять жертв штучно організованого більшовиками голоду, приєднатися до неї. У «Новій Силі» відзначають, що запалена свічка у вікнах будинків є символом того, що сьогодні пам`ятають усіх людей, які постраждали від комуністичної тоталітарної тиранії, символом скорботи і символом боротьби за свободу.

Відео дня

Наприкінці листопада меморіальні акції, аналогічні московській, зусиллями місцевих організацій «Нової Сили» будуть проведені одночасно в кількох регіонах Росії.