У суботу, 24 листопада, у приміщенні Музею історії міста Києва відбудеться відкриття передаукціонної виставки Антикварного Аукціонного дому «Епоха» для першого благодійного аукціону на підтримку культурної історичної спадщини міста Києва.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації.

Мета виставки – викликати якомога більший інтерес до історії Києва та запропонувати колекціонерам і шанувальникам київської старовини рідкісні колекційні предмети: картини, книги, предмети декоративно-прикладного мистецтва, друковану продукцію, фотографії та мапи, пов`язані з історією міста.

Відео дня

Зокрема, будуть виставлені картини відомих художників ХІХ-ХХ століть – В.Орловського, С.Світославського, В.Козловського, О.Мако, В.Чегодара, Ф.Коновалюка, В.Непийпива, З.Зацепіної, М.Зарецької.

Широкому загалу будуть представлені також роботи незаслужено забутих художників, які зображали Київ у своїх творах: Ю.Павловича (колекція робіт, що представляє дві великі серії: «Українські типажі» та «Київські будівлі» кінця ХІХ – початку ХХ ст.), а також художників В.Карпушевського та Ю.Луцкевича.

Перлиною аукціону має стати колекція предметів з історії часів Київської Русі: печатки київських князів, іконки й енколпії (нагрудний ковчежець) ХІІ – ХІV ст.ст.

Крім того, серед лотів – велика кількість букіністичних книг про Київ, є фотографії та гравюри з київськими краєвидами, старовинні карти та плани міста, окремі екземпляри та добірки київських газет початку ХХ століття.

Організатори проекту поставили за мету відродити забуті київські імена культурних діячів, митців, промисловців, ювелірів і просто киян, імена яких були забуті історією.

Кошти, зібрані під час аукціону, будуть направлені на розвиток Музею історії міста Києва у новій будівлі на вул. Б. Хмельницького, 7.

На відкриття передаукціоної виставки запрошені відомі меценати, колекціонери, працівники культури, художники і скульптори, відомі архітектори і політики, бізнесмени.