Вчені NASA визначили місця на Земній кулі, які володіють найбільшим енергетичним впливом на людину.

   Очолили список американський Гранд Каньйон, міжнародний біосферний заповідник Йеллоустон, Старе місто у Празі, пагорб Монмартр у Парижі, площа навколо Собору Святого Петра у Ватикані, повідомляє TCH.

   На території України підвищеною енергетикою відрізняються дендропарк Софіївка, озеро Синевир та заповідник Асканія Нова.

   Але справжнім енергетичним центром України, на думку американців, є селище Коктебель у Криму. Він буквально світиться на супутникових знімках - а причина в тому, що згаслий вулкан Карадаг, біля підніжжя якого побудований селище, володіє найсильнішою енергетикою.

Відео дня

   Протягом тисячоліть Коктебель вабив поселенців, тут проживали скіфи, сармати, греки, римляни, слов`яни, татари. В античних джерелах згадується селище Афинеон, яке знаходилося в районі сучасної Коктебеля. Ці мальовничі береги пам`ятають міфічний корабель "Арго", на якому Ясон в супроводі Геракла слідував в Колхіду за золотим руном. А за часів раннього Середньовіччя тут розташовувалися стародавні міста Поссідіма і Каллітра.

   Енергія вулкана впливає не тільки на людей, але й на рослини. У заповіднику навколо Карадагу зустрічаються понад 300 видів трав, деякі з них не ростуть більше ніде в світі. А коктебельский виноград має свій унікальний колір та смак, властивий тільки цьому регіону. Залишки амфор доводять, що вино в Коктебелі робили ще древні греки.