У Франції відбулась урочиста церемонія в рамках вшанування пам`яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Квіти біля Тріумфальної арки в Парижі поклали представники місцевої української діаспори, українські та іноземні дипломати, французькі політики, військові, депутати, у соборі Паризької Богоматері відбувся молебень, повідомляє КІРІОС.

   "Збереження історичної пам`яті є тією життєствердною основою, на якій базуються цінності нової Європи. Пам`ять про Голодомор в Україні має стати застереженням для всіх націй і народів та вберегти Європу й світ від повторення подібних гуманітарних катастроф", - заявив директор Українського культурно-інформаційного центру в Парижі Олег Яценківський.

   Представник української громади Франції Олег Коваль, у свою чергу, зазначив, що гуманітарна катастрофа такого масштабу, яка забрала мільйони життів, не може залишити байдужим нікого.

Відео дня

   "Тому пам`ять про жертви Голодомору в Україні є символом солідарності і почуття дружби українського і французького народів", - зазначив він.