Ватиканська бібліотека продовжить знайомити широку публіку зі своїм унікальним зібранням. Цього разу - з цінними музичними манускриптами,
прикрашеними мініатюрами, виконаними в майстерні композитора, музиканта та каліграфа П`єра Аламіра (1470-1536), повідомило Радіо «Ватикан».

   Манускрипти П`єра Аламіра були добре відомі не тільки в Нідерландах, але у всій Західній Європі, ними користувалися багато відомих композиторів. Ті манускрипти, які зараз зберігаються у Ватиканській бібліотеці, раніше були частиною колекцій Сікстинської й Юліанської капел, а також базиліки Санта Марія Маджоре.

   Найближчим часом манускрипти оцифрують і вони стануть доступними дослідникам старовинної музики. Цю роботу виконає лабораторія фонду "Аламір" Міжнародного центру з вивчення нідерландської музики при католицькому університеті у Левені (Бельгія).

Відео дня

   У період з листопада 2012 р. по квітень 2013 р. за угодою між Ватиканській бібліотекою та фондом "Аламір" будуть переведені в цифровий формат близько 13,5 тисяч сторінок манускриптів. Крім того, кожна з цифрових репродукцій матиме анотацію та коментар. Познайомитися з музичними манускриптами можна буде на сайті Ватикану.

Седмица.Ru