I Міжнародний фестиваль християнського кіно "Невський благовіст" пройде з 19 по 25 листопада в Санкт-Петербурзі.

«Невський благовіст» об`єднує в творчому діалозі п`ять християнських конфесій: Руську Православну Церкву, Вірменську Апостольську, Римсько-Католицьку, Євангелійно-лютеранську і Євангелійно-Лютеранську Церква Інгрії на загальній для всіх основі мистецтва кіно.

Протягом тижня петербуржці зможуть побачити кінопокази у різних районах міста: у духовно-просвітницькому центрі «Святодухівський» Олександро-Невської лаври, в Державному музеї історії релігії і в лютеранському соборі святої Катерини на Великому проспекті Василівського острова.

Відео дня

У кінопрограму відібрано понад 50 фільмів з 15 країн. На фестивалі немає конкурсного показу. Також фестиваль не ставить перед собою вирішення догматичних питань. Всі фільми присвячені моральним цінностям, духовним пошукам, проблемам віри та любові у всіх їх проявах.

Урочисте відкриття фестивалю та концерт хорової музики відбудеться у концертному залі «Смольний собор» 19 листопада.

20 листопада пройде вже традиційний вечір документального кіно Сербії.

У рамках фестивалю «Невський благовіст» будуть діяти 11 художніх виставок, в тому числі фотографії, живопису і скульптури.

Окремо варто згадати «Дні конфесій». Це екскурсії, що розповідають про маловідомі історичні факти та сучасного життя християнських громад в Санкт-Петербурзі.

Фестивальний тиждень проходитиме під знаком 300-річчя Свято-Троїцької Олександро-Невської лаври. У програму включені кілька фільмів про сучасне життя монастирів, а в концертно-виставковому залі «Смольний собор» працюватиме виставка, присвячена історії Олександро-Невської лаври.

Bogoslov.ru