У місті Глухів Сумської області в п`ятницю, 16 листопада, пройде міжнародний фестиваль духовної музики «Глинські дзвони».

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі Сумської облдержадміністрації.

Як зазначив заступник голови Сумської облдержадміністрації Ігор Яговдик, фестиваль духової музики «Глинські дзвони» - це «яскрава подія, яка об`єднує культурних діячів для обміну досвідом та творчого спілкування». За його інформацією, свою участь у конкурсі підтвердили вже 13 колективів.

Відео дня

Заступник губернатора розповів, що перед поціновувачами духовної музики виступлять хор Київської духовної семінарії, жіночий вокальний ансамбль «Тайстра», академічні хорові колективи Сумського державного педагогічного університету ім. Макаренка, Сумського вищого училища культури і мистецтв ім. Бортнянського, Путивльського районного будинку культури, ансамбль духової музики «Сестри Свято-Молчанського жіночого монастиря міста Путивль», Лебединського педагогічного училища ім. Макаренка, а також колективи з Луцька та міста Курськ Російської Федерації.

За словами І.Яговдика, фестиваль «Глинські дзвони» стане «яскравим музичним святом», який приверне досить широке коло виконавців і поціновувачів духовної музики до збереження і популяризації культурних цінностей.