Відомий місіонер ігумен Сергій (Рибко) заявив, що громадська критика музиканта Бориса Гребенщикова має поверхневий характер.

   «Борис Гребенщиков для багатьох - суперечлива постать, - то його в буддизмі звинувачують, то в індуїзмі, то в нью-ейдж. Це несправедливе розвішування ярликів. Я Бориса знаю особисто. Він хороший російський поет, інтелігентний, освічений, викликає повагу. Може бути, він йде до Православ`я звивистими шляхами - прямими шляхами до Бога навряд чи хтось прийшов», - сказав отець Сергій в інтерв`ю кореспонденту Правміра.

   Священнослужитель вважає, що чим більше звивистий шлях до Бога, тим міцніше віра.

Відео дня

   «Людина, яка вистраждала все це, зуміє привести до Бога людей і розповісти їм про Бога так, як ніхто інший», - підкреслив ігумен.

   За словами отця Сергія, Борис Гребенщиков - православний християнин, а його захоплення Сходом - «вчорашній день». Ігумен стверджує, що музикант ніколи нічого не практикував з язичницьких культів. Він також нагадав, що нещодавно Гребенщиков відвідав Афон, спілкувався там зі старцем Єфремом.

   «Я його запитав, чи можна порівняти старця Єфрема зі східними гуру, на що він мені відповів, що ніякого порівняння - в ньому видна справжня духовність, його поважають браття, він виховав плеяду справжніх ченців», - розповів священик.

   Отець Сергій (Рибко) розповів про лист Бориса Гребенщикова, в якому той відгукується про Церкви з великою повагою.

   «На відміну від багатьох наших інтелігентів, він ніколи не зневажив ні Церкву, ні Патріарха. Борис розуміє, що Церква - це люди: складні, прості, які шукають, які цікавляться - різні», - підкреслив ігумен.

   «Він причащається, сповідається, у нього є духівник - досить ревний батюшка. Борис відвідує храм, їздить по монастирях. А скільки людей через свою музику він до Бога привів - мало не більше, ніж рок-опера «Ісус Христос - суперзірка». Адже така рок-опера була одна, а творчість Гребенщикова дуже різноманітна. Нападки на нього поверхневі, просто люди не можуть вмістити його особистість - адже завжди простіше судити, чим зрозуміти», - уклав він.

"Православие и мир"