Старокиївська гора перебуває у критичному стані, тому не витримає будівництва і сповзе донизу разом з Національним музеєм історії України та підмурками Десятинної церкви.

   Про це голові комісії Київради з питань культури Олександру Бригинцю повідомили у Міністерстві культури у відповідь на його депутатський запит, в якому йшлося про недопущення будівництва на підмурках Десятинної церкви.

   Як повідомляє прес-служба О.Бригинця, у відповіді Міністерства культури йдеться про те, що, “за попередніми інженерно-геологічними та геофізичними вишукуваннями, технічний стан північно-східної території Старокиївської гори перебуває у критичному стані”. “На ній виявлено зсувонебезпечні процеси, а це ставить під сумнів доцільність зведення нових будівель на території садиби Національного музею історії України”.

Відео дня

   У Міністерстві культури заявили також, що відтворення Десятинної церкви неможливе через те, що стан залишків храму дозволяє лише в загальних рисах зрозуміти планувальну структуру пам’ятки і достеменно не відомо функціональне призначення окремих компатриментів храму.