В київському видавництві «Дух і Літера» 30 квітня вийшла друком книжка українського студента з Рима Тараса Дзюбанського «Єдин Свят. Біблійні, богословські та історичні аспекти розуміння святості у християнському житті». У цій праці, яка ґрунтується на екзегезі біблійних і догматичних текстів, читачеві запропонований історичний біблійно-богословський опис християнського бачення святості в його поступовому розвитку від старозавітного розуміння святості, як ритуально-етичної категорії, до морально-онтологічного вчення про святість у християнстві.

За словами автора, мета видання полягає в ознайомленні зацікавлених у цій тематиці читачів із основним навчанням християнства щодо святості. «У всіх релігіях світу існують концепції та поняття "святий" і "святість", проте трактують їх по-різному. Навіть в одній релігійній традиції можуть існувати декілька течій із своїм розумінням та поясненням святості», - зазначив у коментарі Тарас Дзюбанський. У своїй праці автор шукає відповіді на такі запитання: що таке святість? Як правильно розуміти те, що Бог є святим і те, що людина покликана бути святою? Врешті, хто такі святі і як ними стати, згідно з вченням Христової Церкви?

Додамо, що у вказаній книжці багато сторінок присвячено життєписам пророків, мучеників, блаженних і святих з іконами та молитвами про їхнє заступництво. Презентація книги запланована на травень 2012 року у Ватикані.

Відео дня

Департамент інформації УГКЦ