У Галереї «Соборній» у рамках Пасхального фестивалю «Візерунки Великодня» 17 квітня відбувся перший в Україні конкурс аматорського короткометражного православного фільму «SMALL VIDEO» (маленьке відео), повідомляє сайт Православіє в Україні.

Організатором конкурсу виступив Духовно-просвітницький центр при Кафедральному соборі на честь Воскресіння Христового за партнерської підтримки Міжнародного фестивалю православного кіно «ПОКРОВ».

Проект з’явився з метою визначення художнього та технічного рівня українського аматорського короткометражного православного кіно та актуалізації діалогу про сучасну православну людину крізь призму кіно.

Відео дня

Роботи на конкурс були надіслані представлені дуже різні – і за задумом, і за рівнем виконання. Оцінювали їх за чотирма номінаціями: краща режисерська робота, краща операторська робота, кращий сюжет фільму та особлива номінація конкурсу — «Духовно-просвітній короткометражний фільм».

За умовами конкурсу учасники мали представити фільм тривалістю до 5 хвилин на тему «Візерунки Великодня». До участі у другому, заключному, етапі фестивалю члени журі відібрали роботи 10 конкурсантів.

Переможцями  стали: Антон ЯЛОВСЬКИЙ за кращий сюжет та у особливій номінації (фільм «Твоє майбутнє – твій вибір»), Анастасія ІГНАТЕНКО за операторську роботу, Олександр ФОИІЧОВ за кращу режисерську роботу.