З нагоди Світлого Христового Воскресіння впродовж двох тижнів – з 16 по 26 квітня – у Києві лунатиме ангельський спів Міжнародної Пасхальної Асамблеї-2012.

Одинадцять неперевершених концертів, що дарує нам головний фестиваль духовного мистецтва, проведення якого стало доброю традицією Української Православної Церкви та Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського, звучатимуть у рамках концертної програми «Господи, Господи, силою Твоєю».

За ці чотири роки, що проходить фестиваль, слухачі вже звикли до «родзинок», але й цього року організатори Пасхальної Асамблеї знову дивуватимуть нас. Шанувальники сакрального та класичного мистецтва просто не залишаться байдужими, адже більшість представлених творів ― унікальні, і почути їх можна тільки в рамках Асамблеї. Причому звучатимуть вони у виконанні видатних академічних і церковних колективів з України, Росії, Білорусі та Польщі.

Відео дня

Отже, чим здивує слухачів Пасхальна Асамблея-2012? Уперше на концерті з’явиться Національний заслужений академічний хор імені Григорія Верьовки, чоловічий хор «Оптина пустинь» із Росії, зведений хор духовенства Варшавсько-Бельської єпархії з Польщі, хор храму на честь Собору всіх Білоруських Святих з Білорусі, відомий соліст і диригент – народний артист РФ Михайло БАНК та багато інших видатних митців.

А ще – у рамках фестивалю 18 квітня відбудеться гранд-концерт з нагоди 170-річчя від дня народження основоположника української класичної музики Миколи Лисенка. А диригувати симфонічним оркестром цього дня буде сам праправнук відомого композитора та повний його тезка – протодиякон Микола ЛИСЕНКО.

Православіє в Україні