У Луцьку запрацювала школа писанкарства «Чарівний писачок».

Відсьогодні у Волинському краєзнавчому музеї розпочинаються заняття в школі писанкарства, яка має таку назву та традиційно діє перед Великоднем вже майже 20 років. Заняття триватимуть до 12 квітня.

Повідомили УНІАН у Волинському краєзнавчому музеї.

Відео дня

Щоб залучити молодь до українських традицій, працівники відділу етнографії навчають її розписувати писанки. Розповідають, чим відрізняється писанка від крашанки та інших оздоблених великодніх яєць. За допомогою писачка і воску школярі виводять свої перші лінії, ознайомлюються з традиційними писанковими візерунками, характерними для волинського краю. Також на занятті учні мають змогу пофарбувати писанку. Для цього використовують харчові барвники, безпечні для дітей. Щоб писанка була завершеною, з неї необхідно правильно зняти віск.

Кожне заняття у школі писанкарства триває 45 хвилин. За цей час юні майстри встигають розписати дві писанки. Ті, хто вже не вперше відвідують навчання, виготовляють значно більше писанок та й візерунки обираються для них складніші.

Крім школярів, на уроки писанкарства приходять учні училищ й лучани старшого віку, які цінують традиційну культуру Волині.