В Хорватії розгорівся скандал довкола рубрики «Alternativa» (Альтернатива) у щоденній передачі «Dobro jutro, Hrvatska» (Доброго ранку, Хорватіє). Передача продукується Першим каналом громадського телебачення HRT. Програма виходить з 1991 року, а цього року з’явилась рубрика «Alternativa» у якій пропагуються так звані альтернативні погляди, тобто окультизм та Нью Ейдж ідеологія.

Група хорватських науковців звернулася до Головного редактора HRT, редактора програми «Dobro jutro, Hrvatska», президента Національного агентства з питань ЗМІ, голови Комітету з питань ЗМІ хорватського парламенту та міністра культури Республіки Хорватія з вимогою припинити пропаганду окультизму на хорватському телебаченні, оскільки на думку науковців, пропаговані методи лікування є непевними та шкідливими. Особливо непокоїть науковців пропагування у рубриці «Alternativa» таких методів лікування як гомеопатія та акупунктура, а також китайська практика Quantec.

Науковці також нагадують про кримінальну відповідальність за поширення неперевірених методів лікування та вважають дану рубрику шкідливою для здоров’я хорватської нації.

Відео дня

Звернення підписало 67 науковців, а також чисельні лікарі, діячі культури, громадські діячі.

Сatholicnews