У «Годину Землі – 2012» у Києво-Печерському заповіднику запалили понад 500 свічок
У «Годину Землі – 2012» у Києво-Печерському заповіднику запалили понад 500 свічок

У «Годину Землі – 2012» у Києво-Печерському заповіднику запалили понад 500 свічок

12:25, 31.03.2012
3 хв.

31 березня заповідник на одну годину відмовився від електричного освітлення. Музейна установа приєдналася до екологічної кампанії  зі збереження планети.

У суботу, 31 березня Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник на одну годину відмовився від електричного освітлення, замінивши його свічками. Таким чином музейна установа разом із Центром всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, установами та громадськими організаціями різних країн світу приєдналася до екологічної кампанії Всесвітнього фонду дикої природи «Година Землі-2012», яка є символічним актом міжнародної солідарності спрямованої на захист навколишнього середовища та збереження нашої планети.

Протягом години центральну площу біля Успенського собору замість ліхтарів освітлювали п’ятсот свічок-лампадок.
Підтримку екологічної ініціативи висловила й творча молодь. Так, в рамках заходу, виступив дитячий хор Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені Миколи Лисенка та з благословення ректора КДАіС архієпископа Бориспільського Антонія хор Київської духовної академії та семінарії. Колективи виконали свої найкращі вокальні композиції на Соборній площі Заповідника під відкритим небом без використання будь-яких технічних засобів.

Відео дня

«У Заповіднику вперше відбувся подібний масштабний творчий захід у рамках підтримки цієї екологічної ініціативи міжнародного значення, Таким чином усі співробітники Києво-Печерського заповідника та я особисто висловили свою небайдужість до проблеми збереження навколишнього середовища й зробили свій внесок до боротьби з глобальним потеплінням. Адже мова йдеться про процеси, від яких залежить майбутнє всієї планети, - зазначила генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Вікторія Ліснича.

Також у заході взяли участь представник Всесвітнього фонду дикої природи в Україні Андрій Білоконь; голова Благодійного фонду «Обдаровані діти — майбутнє України», заступник завідуючого кафедри ЮНЕСКО Дипломатичної Академії при МЗС України Влада Прокаєва; директор Київської середньої спеціальної музичної школи-інтернату ім. М.В. Лисенка, заслужений діяч мистецтв України, професор, завідувач кафедри загального та спеціалізованого фортепіано Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського Микола Шерстюк; директор науково-дослідного інституту пам`яткоохоронних досліджень Олена Сердюк.

Довідка

Акція «Година Землі» стартувала в Сіднеї в 2007 році за ініціативою Всесвітнього фонду дикої природи в Австралії. З того часу акція переросла у міжнародну екологічну ініціативу, яка об`єднала понад 5200 міст в 135 країнах на всіх континентах в прагненні побудувати майбутнє на планеті уникнувши зміну клімату.
31 березня о 20:30 люди по всьому світу вже вшосте одночасно вимкнули світло на одну годину, щоб показати необхідність об`єднаних дій для боротьби зі зміною кліматичних умов. Україна приєднується до екологічної ініціативи четвертий рік поспіль. Так, наприклад, у 2010 році електрика згасла в 17 містах країни (Києві, Одесі, Львов, в Кам`янці-Подільському тощо).

Києво-Печерський заповідник

 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся