У столиці Німеччини політики та науковці обговорили значення релігії у світському суспільстві. Дискусія розвивалася в рамках конференції Фонду Конрада Аденауера, повідомляє Седмица.Ru з посиланням на idea eV.

Уповноважений з релігійним організаціям у парламентській фракції Соціал-демократичної партії Керстін ГРІЗЕ підтримує позитивний нейтралітет держави по відношенню до релігії та гарантію свободи віросповідання. Він вважає, що більш суворий поділ церкви й держави в Німеччині небажаний, вказуючи на зростання антицерковних сил, які мають намір у майбутньому надавати рішучий вплив на церковно-державні відносини та закликає християн захищати право публічно сповідувати свою віру.

Політик фракції ХДС / ХСС у бундестазі Марія ФЛАХСБАРТ у своєму виступі зробила акцент на релігійну освіту в Німеччині, яка допоможе громадянам у пошуку національної ідентичності.

Відео дня

Релігієзнавець з Ерфурта професор Йорг РЮПКЕ піддав критиці той факт, що при прийомі на теологічні факультети часто більше значення має конфесійна приналежність, ніж знання.

Конституція Німеччини не сумнівається в існуванні Бога, однак не віддає переваги жодній християнської конфесії. У влади в країні знаходяться християнські партії, але їх усе частіше дорікають у нехтуванні християнськими цінностями. Число молодих християн у Німеччині постійно скорочується, число мусульман, навпаки, зростає.