31 березня з 20:30 до 21:30 в рамках міжнародної екологічної акції Година планети 2012 буде відключена зовнішнє підсвічування об`єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - Софійського собору.

Як повідомили в прес-службі Софії Київської, міжнародна акція Година Планети є однією з найбільших і найвідоміших екологічних кампаній в світі, під час якої електричне освітлення вимикається на одну годину одночасно у всіх країнах, які приєдналися до проведення акції.

"ЦВС ЮНЕСКО запрошує всі об`єкти всесвітньої спадщини відключити електричне освітлення на годину, продемонструвавши таким чином лідерство загальновідомих пам`яток у захисті навколишнього середовища заради екологічно чистої планети", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У природоохоронній акції Година планети ЮНЕСКО співпрацює з Фондом дикої природи.

Кампанія Година Планети стартувала в 2007 році. У 2011 році у заході взяли участь 1,8 мільярдів людей у 5251 великих містах з 135 країн.

У 2012 році Україна приєднується до всесвітньої екологічної акції Година Землі вже четвертий рік поспіль, активно підтримуючи всесвітній кліматичний рух і прагнення до сталого майбутнього, повідомляє прес-служба Всесвітнього фонду природи (WWF) в Україні в п`ятницю.

Корреспондент