В аеропорту Шереметьєво сьогодні відбудеться церемонія передачі представникам Руської православної церкви ікон, вилучених на митниці при спробі нелегального вивезення за кордон, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Ікони були виявлені в спортивних сумках, які прямували транзитом через Москву в Нью-Йорк. При цьому реєстрація багажних бирок в документах перевізника була відсутня. По факту порушено кримінальну справу стосовно невстановленої особи. В даний час за рішенням Хімкинського міського суду ікони звернені у федеральну власність" , - пояснили митники.

Всі ікони датовані кінцем XIX - початком XX століття. За результатами проведених експертиз вони були визнані культурним та історичним надбанням Росії.

Відео дня

"Сорок чотири ікони будуть передані для загальноцерковного поклоніння в храм Різдва Пресвятої Богородиці в Старому Симонові та в Хімкінское благочиння Руської православної церкви", - повідомили на Шереметьєвській митниці.

"Це не перший випадок, коли Шереметьєвська митниця передає на зберігання до храмів РПЦ вилучені предмети релігійного призначення, які за рішенням суду визнавалися власністю держави", - відзначають у відомстві.