В Українському фонді культури в четвер, відкрилася персональна виставка картин подружжя художників ПЕЛІЧЕВИХ Сергія і Ольги. Відвідувачі можуть милуватися живописом, іконописом і графікою молодих художників, які духовно опікуються в Свято-Троїцькому Іонинському монастирі, повідомляє orthodoxy.org.ua.

На відкритті виставки свої враження та оцінку творів давали професора, народні художники України, викладачі живопису. Зокрема, професор Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука П.ПЕЧОРНИЙ зазначив, що пишається вихованцями свого інституту, які досягли високої майстерності в області сакрального мистецтва та монументального живопису. А член правління української культури, лауреат міжнародної премії імені В.Винниченка Е.КРАСІЛЬНІКОВА сказала, що від картин віє теплом і глибиною.

Те, що Сергій ПЕЛІЧЕВ зміг досягти високої майстерності і реалізував себе як художник, роботами якого зараз захоплюються, можна віднести до чудес Божим. Адже при народженні йому було поставлено важкі діагнози, зокрема, ДЦП. В даний час від цих діагнозів не залишилося майже нічого, тільки втрата слуху.

Відео дня

Свого часу мама інтенсивно займалася лікуванням та відновленням сина, сприяла його навчанню живопису. Вона згадує: «Сергій довго не ходив. Він стояв біля ліжка, постійно тримав олівець і малював. Мене запитували: «Як я не боюся йому давати олівець?» Я не боялася. Він постійно малював. Він багато чого досяг з Божою допомогою, а також завдяки постійній роботі та цілеспрямованості».