Настоятелю храму св. блж. Ксенії Петербурзької вдалося врятувати церкву від продажу з молотка, лише зібравши потрібну суму.

У селищі Гірей Гулькевичский району Кубані виставили на продаж будівлю, в якій знаходиться прихід Ксенії Петербурзької.

Близько десяти років тому приміщення було передане православній громаді біохімзаводом "Кавказький", повідомило в четвер видання "Российская газета - Неделя".
Парафіяни на власні кошти відновили будинок, замінили підлогу, вікна та двері, провели опалення, принесли старовинні ікони, збирали гроші на дзвін, розпис і внутрішнє оздоблення храму, який був освячений в 2002 році.

Відео дня

Всі ці роки приміщення, в частині якого був облаштований храм, прихід орендував у заводу. "Я постійно просив керівництво передати його нам, як було обіцяно. Акціонери не заперечували, проте документи так і не оформили. Потім підприємство заплуталося в боргах, його оголосили банкрутом, балансові об`єкти виставили на аукціон, у тому числі й будівлю, в якій знаходиться храм", - розповів священик Петро БУЛИГІН.

Щоб врятувати церкву, настоятелю довелося як приватній особі спішно збирати документи та гроші для участі в торгах. Виставлений лот вдалося виграти за 432,92 тис. рублів.

За даними "Російської газети", 200 тис. рублів на придбання будівлі храму виділив місцевий цукровий завод, ще майже 250 тис. внесли настоятель і парафіяни.

За словами митрополита Катеринодарського і Кубанського Ісидора, даний випадок надзвичайний.

"За довгі роки свого служіння я вперше зіткнувся з подібною ситуацією. Слава Богу, вдалося не допустити відвертої наруги над церквою", - прокоментував митрополит.

inform-relig.ru.