Ботсванська православна єпархія Олександрійського патріархату святкує другу річницю з дня свого заснування в 2010-му році. У неї, як і раніше немає свого собору, тому в найближчий час єпископ проведе зустріч у департаменті, що відповідає за забезпечення прав власності, щоб визначити, де ж буде побудований перший православний собор в Ботсвані.

Греко-англійська приватна школа, яка фінансується єпархією, відкрилася минулого місяця в Ботсвані. Грецькі, греко-кіпрські, українські, російські, сербські та місцеві діти вже відвідують цю школу. Тут викладають грецьку та російську мови, мову місцевого діалекту Setswana, і, зрозуміло, православний катехізис.

Єпископ Геннадій перебуває в постійних переговорах з Міністерством освіти країни, прагнучи удосконалити школу до рівня середньої. Посольства Франції та Німеччини також допомагають цьому навчальному закладу.

Відео дня

«Традиційно кращі школи в ПАР і сусідніх країнах - православні. Тому люди підтримують нашу роботу, посилаючи своїх дітей вчитися до нас, щоб вони здобули освіту та дізналися про християнські цінності. Те, що повинна робити Церква, виходить з її серця і наближається до людей без проповідей, - сказав єпископ Геннадій в інтерв`ю місцевому виданню Discover Botswana news, - Це має величезне значення для Православної Церкви - бути в стані служіння людям і суспільству Ботсвани в таких важливих сегментах життя, як освіта й здоров`я».

Рravoslavie.ru