Серед населення центральних і південно-східних областей України компанія Research & Branding Group провела опитування-дослідження про ставлення суспільства до релігії та Церкви, - як повідомляється на сайті R & B GROUP.

Збір інформації проводився методом особистого інтерв`ю в 18-ти областях Центру та Південного Сходу України, а також АР Крим.

Як показали результати опитування, на сьогоднішній день 90% українців вважають себе віруючими. Серед них 51% опитаних вважають себе віруючими, але відвідують церкву нерегулярно, 12% опитаних регулярно ходять на богослужіння, а 27% вірять в Бога, але не цікавиться церковним життям.

Відео дня

Причому 84% жителів Центру й Південного Сходу є православними і 67% довіряють Церкві.

Також в дослідженні прозвучали питання про те, з чим, на думку респондентів, пов`язаний церковний розкол в Україні, та чи передавати Церкві майно, що належить сьогодні державі.

Виявилося, що лише кожен десятий українець вважає, що в українському Православ`ї немає церковного розколу.

Ті, хто дотримуються протилежної точки зору, в якості основних причин розколу називають внутрішньополітичне протистояння (31%) і боротьбу за людські і матеріальні ресурси (28%).

Що стосується повернення храмів і монастирів Церкві, то 61% населення згодні з твердженням, що передача Церкві належавшого їй раніше майна - це відновлення історичної справедливості.

У той же час, думки жителів центральних і південно-східних областей України розділилися щодо твердження про те, що передача в церковне користування стародавніх храмів, ікон і дорогоцінного богослужбового начиння виведе їх із культурного життя суспільства. 29% опитаних із цим твердженням погодились , а 31% - сказали своє категоричне «ні».

Православіє в Україні