У Римському біопарку в середу відбулася урочиста церемонія проводів на батьківщину невеликого кубинського крокодила, який тут більш відомий під ім`ям "папського крокодила", передає РІА Новости.

В ході загальної аудієнції у Ватикані 11 січня цього року співробітники Римського біопарку в якості сюрпризу показали Папі Римському Бенедикту XVI дитинча кубинського крокодила, який незадовго до цього був незаконно вивезений на Апенніни і конфіскований співробітниками державної лісової охорони на півночі Італії.

За словами співробітників зоопарку, з січня тварина помітно виросла, зміцніла і тепер готова до повернення у природне середовище проживання.

Відео дня

Найближчим часом ця рідкісна тварина, яка зустрічається лише на кубинському острові Ісла-де-ла-Хувентуд, буде доставлено додому в супроводі президента Фонду Римського біопарку Паоло Джунтареллі. Повернення крокодила на батьківщину практично збіжиться за термінами з пастирським візитом на Кубу Бенедикта XVI.

Ймовірно, саме тому в незвичайній церемонії в Римському біопарку взяв участь колишній папський нунцій в Гавані архієпископ Джованні Анджело Беччу, який в даний час є "правою рукою" держсекретаря Ватикану кардинала Тарчизіо Бертоне. Попрощатися з "папським крокодилом" прийшли також посли Куби в Італії та при Святому престолі.