72-річниця з дня смерті письменника і драматурга Михайла Булгакова в нинішньому році дата збіглася з батьківською суботою.

За пропозицією в. о. голови Місіонерської комісії при Єпархіальній раді м. Москви ієромонаха Димитрія (ПЕРШИНА), поминання М.Булгакова скоїли на Крутицькому Патріаршому Подвір`ї, в університетському храмі святої мучениці Татіани та в інших храмах, де служать члени комісії.

За словами отця Димитрія, в страшні роки революції й безбожництва М.Булгаков «намагався свідчити про те, що в духовному світі є не тільки біси, але й Хрест, і Голгофа, й Воскресіння».

Відео дня

Коментуючи розхожі думки про темний виворіт булгаковської творчості, ієромонах Димитрій зазначив: «Проблема наших днів у тому, що булгаковська апологія Христа - Спасителя й Переможця смерті - пройшла повз увагу широкої аудиторії через відсутність у останньої базових уявлень про світ християнської культури та етики» .

Цим християнським аспектам у творчості письменника буде присвячена лекція, яку планується провести в кінці березня в МДУ ім. Ломоносова. Мета цієї зустрічі - повернути текстам М.Булгакова втрачений біблійний контекст.

Рravmir