Кожна третя людина у світі не має змоги вільно сповідувати свою релігію. Згідно з інформацією Ватикану, в даний час понад 2,2 млрд. жителів планети піддаються дискримінації через свої релігійні переконання. Ці дані навів у своїй доповіді в Женеві представник Святого Престолу при ООН архієпископ Сільвано Томазі, повідомляє Vaticanhistory.
Виступаючи на засіданні Ради з прав людини, С.Томазі відзначив значне зростання числа терактів проти християн в Африці, Азії і на Близькому Сході. Їх кількість в період з 2003 по 2010 р. р. зросла на 309%. При цьому прелат уточнив, що не тільки християни стають жертвами терористів.
У той же час папський дипломат попередив про зростання релігійної несвободи в західному світі, вказавши на тенденцію до витіснення релігії з суспільного життя в сферу приватного життя, і на зростання числа випадків відкритої ворожості стосовно реалізації права на свободу віросповідання.
Близько 70% населення світу проживає в країнах, де свобода віросповідання суворо обмежена. І ця тенденція зростає.
Постійний спостерігач Ватикану при ООН закликав міжнародне співтовариство посилити свою діяльність щодо захисту релігійної свободи. У багатьох країнах у даний час існують серйозні невідповідності між можливістю правового захисту свободи релігії та практичним застосуванням законів, зазначив архієпископ С.Томазі.
Седмиця.