У ватиканській галереї Карла Великого відкрилася виставка під назвою «Verbum Domini» («Слово Господнє»), повідомляє Радіо Ватикану.

Вперше відвідувачі зможуть побачити понад 150 предметів виняткової історичної цінності з «The Green Collection» - найбільшого у світі зібрання текстів та рідкісних біблійних документів, а також з приватних колекцій різних країн. Ініціатором події стала Папська рада з культури.

Метою цієї виставки, яку відвідувачі можуть побачити безкоштовно, було бажання наблизити людей до біблійної історії, досліджувати спільні корені християнської та єврейської віри, з вдячністю згадати твори стількох віруючих, які протягом століть наближалися до цієї священної Книги, щоб краще пізнати її, зайнятися переведенням священних текстів та передати Слово Боже іншим.

Відео дня

Серед експонатів на виставці знаходиться Codex Climaci Rescriptus, одна з найдавніших Біблій у світі, написана на мові Матері Ісуса - палестинською арамейською. І ще, кам`яний рукопис Йесельсона, довжиною близько метра, знайдена в Йорданії в районі Мертвого моря, з 87 рядками на івриті, датований I століттям до Різдва Христова.