У херсонському обласному художньому музеї 2 березня о 17.00, з благословення архієпископа Херсонського й Таврійського Іоанна, відкриється виставка сучасних ікон – «Торжество Православ’я», на якій будуть представлені роботи відомої сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» під керівництвом священика Сергія ПАВЕЛКА, повідомляє Православіє в Україні.

Відвідувачі побачать близько 50 ікон. До експозиції увійшли роботи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських та зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона.

Шукаючи нові засоби виразності, іконописці майстерні «Небо на землі» прагнуть дотримуватися старовинних технологій – використовують тільки натуральні матеріали, а фарби готують із природних мінералів та пігментів власноруч.

Відео дня

Особливе місце на виставці посідають ікони «Нерукотворний Спас на водах» та «Моління про Чашу». Ікона «Спас на водах» є зразком сучасної української ікони, вона поєднує в собі канон церкви та творчість – сміливі композиційні рішення в іконографії образу. Ікона «Моління про Чашу» створена на камені. Цікаво, що написана тільки фігура Христа, а тлом, мовою іконопису – Cвітлом, Божою Славою, виступає сама структура каменю. Її стало видно після розрізу та обробки поверхні агату. Завдяки тому що вигляд його поверхні нагадав майстрам трагічний пейзаж Гефсиманського саду, було створено цю унікальну творчу роботу.