У Росії можуть бути легалізовані спеціальні пристрої, що блокують сигнал мобільних телефонів. Питання «Про використання смуг радіочастот для блокаторіхомого зв`язку» внесено до порядку найближчого засідання Державної комісії з радіочастот (ГКРЧ), яке має відбутися 16 березня, повідомляє Коммерсант.

Мова йде про дозвіл використовувати в певних місцях на певний період часу спеціальні пристрої: генератори шуму (блокують загальнодоступну зв`язок в певному діапазоні) або блокатори радіосигналів (спеціальна базова станція не дозволяє здійснювати і приймати дзвінки, за винятком номерів, внесених до спеціального списку)

Заклики вимикати телефони бувають почуті не всіма. Не секрет, що, наприклад, у театрах або церквах робота стільникових телефонів не просто заважає оточуючим, але може призвести до зриву заходу .

Відео дня

Теоретично ініціатива може бути поширена і на школи у період здачі ЄДІ.

Правилами держіспиту прямо забороняють проносити телефон у аудиторію, але школярі з легкістю обходять цю перешкоду. Влітку 2011 року розгорівся скандал після того, як з`ясувалося, що під час іспитів школярі по всій країні спільно вирішували завдання у соціальних мережах або отримували відповіді прямо на мобільний телефон за плату.

Газета.Ru