У Великий піст німці не лише обмежують себе в їжі, але й активно займаються благодійністю. Цього року три мільйони німців приєдналися до передвеликодньої акції «Сім тижнів без», повідомляє Deutsche Welle.

Німецька протестантська церква вже двадцять дев`ять років поспіль проводить акцію «Сім тижнів без шкідливих звичок». На спеціальній сторінці в Інтернеті та на Facebook можна знайти моральну підтримку під час посту, адже наодинці складніше боротися зі своїми шкідливими звичками та гріховними бажаннями.

«Семи тижнів достатньо для того, щоб виконати всі задумані плани, знайти гармонію із самим собою та навколишнім світом, максимально використати весь свій внутрішній потенціал», - каже керівник акції Арнд БРУММЕР.

Відео дня

Ця акція має позитивний вплив не лише на тих людей, які безпосередньо дотримуються посту. «До нас приєднуються чоловіки та жінки різного віку. Ми допомагаємо людям переоцінити своє життя та знайти нові орієнтири», - каже керівник акції.

Під гаслом «Гідне життя. Дати дітям майбутнє» розпочалася цієї неділі ще одна німецька акція, приурочена до Великого посту. Захід, організований службою допомоги німецької католицької церкви, покликаний зібрати кошти для допомоги дітям та молоді, які живуть у бідних районах великих міст Африки, Азії та Латинської Америки. Минулого року за сім тижнів служба допомоги католицької церкви завдяки акції зібрала понад 17 мільйонів євро у дванадцяти тисячах німецьких храмів.