Виставка на честь 800-річчя чернечого постригу сподвижниці всесвітньо відомого святого Франциска Ассизького святої Клари в неділю відкрилася в папській базиліці Святої Марії Ангелів в італійському місті Ассізі, повідомило радіо Ватикану.

На експозиції представлені твори мистецтва з монастирів ордена кларисок, з францисканських обителей та італійських музеїв - середньовічна ікона святої, старовинні мініатюри, оригінали перших біографій Клари Ассизької.

На виставку привезли полотна сучасних художників, близьких до францисканської духовності - Ауреліо Бруні та П`єро Казентіні.

Відео дня

Гості Ассізі, які відвідають виставку, зможуть прочитати, що про святу Клару говорили Римські Папи Бенедикта XVI і Іоанн Павло II.

Клара народилася в Ассізі в 1193 або 1194 і росла в атмосфері благочестя. В 12 років на вулицях вона почула молодого Франческо Бернардоні, майбутнього святого Франциска. У 18 років вона втекла з дому і з рук св. Франциска отримала чернечі облачення. Жіноча чернеча родина отримала ім`я "кларисок" (офіційно - другий орден святого Франциска). Клара прожила в монастирі 42 роки і померла 11 серпня 1253. Заупокійну месу по ній відслужив Папа Римський Інокентій IV. Через два роки Папа Римський Олександр IV проголосив її святою.

Доступ відвідувачів на виставку буде відкрито до 11 серпня 2012 року, коли Католицька церква відзначатиме день пам`яті святої Клари Ассизької.

РИА Новости