У побудованому в 1283-1430 рр. готичному соборі св. Миколая в місті Фрібур під час ремонтних робіт виявлені фрески, датовані XIV ст.

На фресках зображені св. Микола, св. Архангел Михаїл, св. Маврикій в лицарській строях, св. праотець Авраам, св. Христофор з Немовлям Ісусом, три діви і ін.

3-нефний собор з високим центральним нефом побудований з місцевого пісковику і вирізняється багатством і різноманітністю декоративних елементів. Головний портал собору прикрашений різьбленим тимпаном XIV ст., що зображує сцену Страшного Суду, статуями св. Миколая, 12 апостолів, Богоматері з Немовлям.

Відео дня

Башта собору висотою 76 м не має шпиля, на ній висять 13 дзвонів XIV - XVIII ст., котрі є сьогодні найстарішими дзвонами в Швейцарії.

В інтер`єрі собору є вівтар, прикрашений дерев`яними фігурами Благовіщення і Заручин Пресвятої Богородиці. У бічній капелі розташована багатофігурна скульптура «Положення в гроб» (1433 г). Собор знаменитий також і своїми вітражами XV - XX ст. На великому органі собору, створеному в 1824 -1834 рр.., грали Ференц Ліст і Антон Брукнер.

З огляду на те, що легкий піщаник, з якого побудований собор, є вкрай чутливим до забруднення атмосфери матеріалом, в даний час стан собору вимагає постійного моніторингу та здійснення консерваційних і реставраційних робіт.

Седмиця.