У своєму першому публічному виступі в цьому році королева Великобританії встала на захист релігії. Промова Її Величності, перед лідерами дев`яти основних релігійних конфесій країни, була складена «в категоричних формулюваннях» і є «однією з найбільш відвертих за всю шістдесятирічну історію її правління», повідомляє Іслам для всіх з посиланням на islamtoday.

У своєму виступі вона зазначила, що релігія завжди служила людям керівництвом у їхньому житті, і підкреслила, що Англіканська церква, головою якої вона є, повинна захищати свободу віросповідання послідовників інших релігій в ім`я будівництва «кращого суспільства».

«Концепція нашої офіційної церкви часто неправильно розуміється і, я вважаю, не отримує належної оцінки. Її роль не в тому, щоб захищати англіканство від витіснення іншими релігіями, а навпаки,
захищати вільне сповідання всіх релігій у цій країні», - сказала королева.

Відео дня

Виступ Її Величності дуже актуально на тлі того, що минулого тижня один з британських судів виніс безпрецедентну постанову, що забороняє молитву в місцевих міських радах.

Судді скасували багатовіковий звичай, заборонивши звичний порядок молитви в одному з муніципалітетів у графстві Девоншир.

Ця та інші події, у тому числі нещодавні випадки, коли працівникам держсектора не дозволяли демонструвати християнські символи на робочому місці, викликали в країні гарячі дебати про те, до чого це може привести.