Суд Антверпена (Бельгія) засудив сім`ю мусульман (58-річну Ресмію, 69-річного Сайхуда, а також двох синів цієї подружньої пари - Махмуда та Алі) до 3 років позбавлення волі за жорстоке поводження з їхньою ж дочкою та сестрою - 26-річною Асель.

У 2002 році дівчина почала зустрічатися зі своїм однокласником на ім`я Пітер, християнином, що, звісно, не мав нічого спільного з мусульманською громадою Бельгії. Рідні Асель, що заздалегідь вибрали для неї майбутнього чоловіка - мусульманина, були "обурені" такою її поведінкою. У 2008 році батьки пред`явили Асель ультиматум: вона повинна була або відмовитися від свого обранця, або припинити будь-які стосунки та контакти зі своєю родиною.
Дівчина залишила сім`ю й громаду. Через півтора року молоді люди вирішили одружитися. Асель сподівалася, що їй удасться отримати благословення батьків на цей шлюб. Тим часом мати дівчини вмовила доньку "тимчасово" повернутися додому.

30 серпня 2010 року батько, мати та двоє братів напали на дівчину й жорстоко побили її. Згідно з матеріалами слідства, мати завдала дочці кілька ударів молотком по голові.

Відео дня

Асель була госпіталізована у важкому стані зі струсом мозку. У суді всі члени сім`ї заперечували свою провину.

Ресмії, Сайхуду та їхнім синам доведеться не тільки піти у в`язницю, але й виплатити компенсації за моральну шкоду.

Кyrios