Британський суддя сьогодні дозволив демонстрантам з руху "Окупуй Лондон" протестувати біля Собору святого Павла в Лондоні ще, принаймні, дев`ять днів. Про це на сьогоднішньому засіданні цивільної секції апеляційного суду Англії та Уельсу оголосив її голова, Хранитель сувоїв Девід НЬЮБЕРГЕР, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Місяць тому Високий суд Лондона постановив ліквідувати наметовий табір, який маніфестанти розбили в жовтні поруч зі ступенями Собору. Високий суд погодився з думкою Корпорації Лондонського Сіті - муніципалітету ділового району британської столиці. Корпорація стверджує, що наметовий табір представляє загрозу суспільній гігієні та правопорядку.

Проте один з демонстрантів подав протест в апеляційний суд. Його голова 22 лютого повинен буде вирішити чи приймати протест до розгляду. Якщо апеляція не буде прийнята, табір повинен бути ліквідований.

Відео дня

Британські ЗМІ вважають, що маніфестанти, швидше за все, підкоряться такому рішенню суду й згорнуть намети добровільно. Таким чином владі Лондонського Сіті не доведеться застосовувати силу для розгону демонстрантів. Табір може бути перенесений в інший район Лондона.

У таборі біля собору зараз від 150 до 200 наметів, в яких гріються декілька сотень демонстрантів, число яких змінюється в залежності від часу дня та погоди.

Демонстрація в Лондоні є частиною всесвітнього антикапіталістичного руху під гаслом "Окупуй Уолл-стріт", що почався в Нью-Йорку. Маніфестанти протестують проти дій банків. На їхню думку, саме банкіри та фінансисти породили світову економічну кризу, на вирішення якої уряди змушені витрачати трильйони доларів з коштів платників податків.

Корпорація Лондонського Сіті ставить собі в заслугу те, що вирішує протиріччя з маніфестантами через суд. Влада британської столиці вказує на те, що у Франції та в США аналогічні наметові містечка були ліквідовані поліцією без вердикту суду.