У Московському Патріархаті вітають громадянські ініціативи, спрямовані на зміцнення безпеки та моральності в Інтернеті.
«Безпечний інтернет - це прагнення, з одного боку, надати всім (а в першу чергу дітям, підліткам) можливість користуватися всіма перевагами сучасного інформаційного середовища - швидкого отримання необхідних знань, спілкування, розширення кругозору... А з іншого боку, прагнення виключити зіткнення юного ( та й зрілого) інтернет-користувача з тим, що тут, у цьому ж середовищі, знаходиться за межею добра та зла», - сказав голова Синодального інформаційного відділу Володимир ЛЕЙГОДА в інтерв`ю Российской газете.

«"Темна сторона"інтернету сьогодні найбільшою мірою проявляється у двох цілком конкретних "іпостасях": це або відверті збоченці, заполоняють мережу своїми божевільними, розтліваючим фантазіями, або люди, одержимі пристрастю наживи - ті, кому все одно, на чому заробляти гроші, лише б цих грошей було більше», - додав він.

Представник Московського Патріархату зазначив суспільну значимість Ліги безпечного інтернету, яка, за його словами, вирішує свої завдання не репресивними заходами з боку держави, а шляхом залучення виявлення та боротьби з нелегальним контентом тих користувачів Інтернету, яким небайдужа морально-духовна складова питання.

Відео дня

«Результат, до слова, вже відчутний. Так звані кібердружинники, добровольці, за підтримки Ліги відстежують правопорушення в інтернеті, постійно виявляють мережевих педофілів, розповсюджувачів дитячої порнографії», - зауважив В. ЛЕЙГОДА.

«Для Церкви участь у цьому проекті дуже важлива тому, що в даному випадку ми бачимо прагнення людей, які об`єдналися та дружно виступили з ініціативою зміни на краще моральний клімат у такій динамічно розвиваючийся й впливовій сьогодні сфері, як інтернет», - сказав він.

«Ми живемо у вік технологій - і за допомогою технологій пропонуємо духовні ризики зменшити. Церква постійно говорить про духовну, моральну безпеку, причому не тільки в інтернеті, але й у всіх сферах життя. У даному випадку цей заклик Церкви втілюється у вигляді конкретної ініціативи», - уклав Володимир ЛЕЙГОДА.

Тaday.ru