Виставка «Королівські Рукописи: Геній ілюстрації» демонструє 150 рукописів з колекції Британської бібліотеки та інших книжкових зібрань, які раніше належали англійським монархам, повідомляє Седмица.Ru з посиланням на Independent Catholic News.

Рукописи - далеко не ідеальний предмет для експонування на виставках: доводиться миритися з тим, що всі 150 експонованих томів можна побачити тільки відкритими на одній єдиній сторінці.

Тим не менше, навіть незважаючи на такі очевидні незручності, виставка королівських рукописів стала справжньою сенсацією й приваблює безліч відвідувачів.

Відео дня

Виставка розділена на 6 секцій:

- Едуард IV, засновник Старої королівської бібліотеки;

- Християнський Монарх (християнські книги);

- Королівська ідентичність (генеалогії, хроніки, книги про коронацію);

- Як бути Королем (моральні керівництва, поєднують християнські та класичні традиції);

- Знання про світ (географічні й астрологічні праці, ранні медичні тексти);

- Європейський монарх (рукописи, зроблені на континенті).

Сакральна тематика, дійсно, займає багато місця серед книг колишнього королівського зібрання - це ілюстровані Біблії, літургійні книги, житія святих.

Серед них привертає особливу увагу т.зв. Biblia historiale, створена у Франції в 1411 р. Одна з її розкішних готичних ілюстрацій зображує «Бога, що створює Небо й Землю». Творець на мініатюрі тримає в руках циркуль, що підкреслює його роль як «архітектора Всесвіту» - цю символіку пізніше нерідко будуть використовувати масони.