На Тернопільщині завдяки ремонту в обласному психоневрологічному інтернаті вдалося звільнити частину Василіанського монастиря у селі Краснопуща Бережанського району, який вимушено використовує медзаклад.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Тернопільської обласної ради, після завершення першого етапу ремонтних робіт в одному з корпусів інтернату туди переведено 20 підопічних закладу. Загалом на ремонтні роботи минулого року було виділено 200 тис. грн.

«У відремонтованому корпусі встановлено нові металопластикові вікна та індивідуальне опалення. І ми не зупинимось на цьому. Ще є потреба зробити капітальний ремонт у двох корпусах, а в третьому – поточний. Для цього необхідно 500 тис. грн. – це немалі кошти для нашого бюджету. Але впевнений, що хоча одне приміщення до кінця цього року ми відремонтуємо», – сказав під час відкриття першого корпусу голова облради Олексій КАЙДА.

Відео дня

Він зауважив, що церква та частина келій у селі Краснопуща належить монастирю. Решта келій – психоневрологічному інтернату. Неодноразово до обласної ради зверталися настоятелі монастиря з проханням перенести цей інтернат, оскільки монастир є відпустовим центром і щороку сюди з’їжджаються тисячі вірян.

«Плануємо поступово перевести підопічних закладу в інші приміщення. Відтак, приміщення монастиря будуть використовуватися за призначенням», – пообіцяв О.КАЙДА.

Наостанок він подарував інтернату ікону св. Миколая Чудотворця, який завжди оберігав немічних та хворих.