У неділю, 5 лютого, в соборі казахстанського міста Рудний (Костанайська область) громадськості був представлений новий варіант фрески, на якій раніше був зображений голова обласної адміністрації Сергій Кулагін. До лиця на фресці були додані вуса і борода.
Раніше в інтернеті з`явилися колажі із зображенням бородатого Кулагіна. Однак подивитися, як насправді виглядає оновлена фреска, парафіяни змогли лише 5 лютого, коли храм був відкритий для відвідувачів.
На зміненый фресці Кулагіна майже неможливо впізнати. Художник не тільки додав персонажу фрески вуса і бороду, але змінив зачіску, а також колір волосся. Одяг залишився колишнім.
Собор Іоанна Богослова, на купольну фреску якого потрапило зображення чиновника, був відкритий в середині січня. На відкритті був присутній в тому числі і аким (голова адміністрації) області Сергій Кулагін.
Чиновника зобразили серед зустрічаючих Ісуса Христа в Єрусалимі. Він виділявся на тлі інших чоловіків, намальованих на фресці: був гладко поголений і мав сучасну зачіску.
Розпис в храмі, як повідомлялося, виконували майстри російської палехських школи.
lenta.ru