Вірменські священики організували віртуальний прихід в Інтернеті. Вони розміщують матеріали на своїх сторінках, відповідають на питання та навіть готові вислухати сповідь віруючих. Святі отці стають активними блогерами. Правда, відпустити гріхи або здійснити таїнство релігійних обрядів в Інтернеті все ж не вийде.

Архімандрит вірменської церкви в Єрусалимі Гевонд ОГАНЕСЯН дає інтерв`ю по Skype. За останні 6 років віртуальне спілкування для священика стало таким самим звичним, як живе. До нього звертаються люди, які живуть далеко за межами своєї Батьківщини, там, де немає вірменської церкви.

У самій Вірменії блогерів-священиків теж багато. Найголовніше для них - залучити активну в мережі молодь до церкви. Вони впевнені, що у віртуальному світі неможливо здійснювати церковні обряди, адже Інтернет ніколи не зможе передати аури священного місця.

Відео дня

О. Маркос працює в канцелярії Першопрестольного Ечміадзіна. Каже, що вільного часу для спілкування з парафіянами практично немає. Тому створення власного блогу стало виходом.

«Так уже вийшло, що найбільша аудиторія у всесвітній павутині, де знаходиться вся наша молодь. У блогах ми відповідаємо на їхні питання, розміщуємо матеріали для читання», - говорить о. Маркос.

О. Арсен розміщує в блозі відео та аудіозаписи духовних пісень - шараканов. Таким чином він бореться із сектантами, які безсоромно видають свої твори за вірменські шаракани.

«Люди хочуть знати, на яких святах співається та чи інша пісня, хто автор, яка її історія. Ми даємо їм можливість порівняти справжнє з фальшивкою», - говорить диякон Арсен ЗОГРАБЯН.

Всесвітня мережа стала ефективним способом для того, щоб наставити молодь на шлях істинний. І тому, що парафії стали активно поповнюватися молодими віруючими, є також заслуга Інтернету.

blagovest-info