17-18 лютого 2012 року в Парижі пройдуть перші Дні православної книги у Франції. Ця подія організовано сайтом Orthodoxie.com в партнерстві з видавництвом Cerf і страховою компанією Mutuelle Saint-Christophe.

Книжкові та журнальні стенди, конференції, круглі столи, концерти, презентації, інші заходи продемонструють активну присутність Православ`я у Франції в його багатстві та розмаїтті. У заході будуть брати участь і представляти себе різні видавництва з країн Європи.

Православна церква існує у Франції з XIX століття. Її присутність зросла й ще більше утвердилось в XX столітті. Різні громади створили міцні зв`язки зі своїми рідними країнами, особливо в Східній Європі та на Близькому Сході.

Відео дня

Сьогодні Православна Церква глибоко вкорінена у Франції, до неї належить понад півмільйона людей, існує близько 250 парафій, серед них - 20 монастирів і скитів, число яких зростає. Архієреї всіх канонічних юрисдикцій об`єдналися в Асамблею православних єпископів Франції - єдину представницьку інстанцію православних церков у Франції перед державно-політичною владою.

blagovest-info.