У Сирії сьогодні викрадена група паломників з Ірану. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на іранське телебачення, підкреслюючи, що загальне число викрадених у Сирії громадян ІРІ досягло 29 осіб.

За даними іранської телерадіомовної корпорації ІРІБ, автобус, який їхав у Дамаск з 35 громадянам ІРІ був зупинений озброєними особами. Вони відібрали в пасажирів мобільні телефони, документи та цінні речі, після чого відвезли в невідомому напрямку 11 чоловіків.

Це вже другий за останній час подібний випадок. Минулого тижня інший автобус з Ірану був зупинений біля Дамаска. Тоді бандити також захопили 11 чоловіків, не чіпаючи жінок, дітей і паломників похилого віку. Офіційний представник МЗС Ірану Рамін МЕХМАНПАРАСТ закликав сирійську владу зробити все можливе для якнайшвидшого звільнення іранців.

Відео дня

У грудні минулого року в районі сирійського міста Хомс були викрадені семеро іранських фахівців у галузі енергетики, які надавали Сирії технічне сприяння в спорудженні електростанції "Джандар". Вони були захоплені озброєними особами, коли на мікроавтобусі прямували до місця роботи. Відповідальність за те викрадення взяло на себе раніше невідоме угруповання "Рух проти розповсюдження шиїзму в Сирії". Ні іранських фахівців, ні прочан звільнити поки не вдалося.