В одному з католицьких храмів на півдні США священикові прислужують на месі і допомагають у повсякденних пасторських турботах собаки.

Отця Роя Снайпса, настоятеля однієї з техаських католицьких парафій на честь образу Діви Марії Гваделупської, постійно можна спостерігати в супроводі його численних вихованців - собак, разом з якими він і звершує богослужіння, відправляє треби, спілкується з парафіянами.

Під час меси собаки спокійно сидять у вівтарній частині храму або ходять по храму, за словами священика, "підбадьорюючи віруючих і беручи участь у молитві віруючих". Під час проповіді вони нерідко лежать в кріслі настоятеля.

Відео дня

"Коли хто-небудь з нових прихожан або парафіянок заявляє, що собакам в храмі не місце, то я відповідаю, що якщо він або вона шукає прихід без собак, то легко знайде його, - каже клірик. - При цьому я постійно нагадую, що Ісус Христос народився в оточенні тварин ".

"У нашу епоху дегуманізовану - собак можна вважати ангелами, які здатні допомогти повернути нам людський вигляд", - вважає отець Рой.

У цій справі священик Рой Снайпс, судячи з усього, був новатором. Перша меса разом з собакою була здійснена ним в 1985 р. Проте тепер о. Рой не самотній, тому що мода на чотириногих церковних служок поширюється дуже швидко.

Так, лабрадор Тигр, який виявився непридатним для пошукової діяльності після того, як пройшов курс дресирування в престижному кінологічному центрі в Прінстоні (Міннесота), - став у нагоді як "прислужник" у трьох методистських громадах міста Будбей Харбор (штат Мен).

Тигр супроводжує жінку-пастора (у минулому ветеринара) на богослужбові збори, відкриває-закриває двері і вмикає-вимикає світло під час служби, відвідує разом з нею хворих членів громади та допомагає в роботі з відвідувачами кімнат для психологічної релаксації.

Пастор Харвелл з методистської церкви штату Нью-Гемпшир служить разом з французьким бульдогом Карні, який бере участь, в тому числі, і в роботі психологічної церковної служби. Пастор впевнений, що пес робить дуже важливе "служіння втіхи", знімаючи стрес і благотворно діючи на душі людей, налагоджучи контакт з його вихованцем, повідомляє портал Седмица.ru з посиланням на агентство "USAtoday".

NEWSru.