У Тетянин день відкрито храм святої мучениці Тетяни при Луганському національному університеті. Храм зведений на території студмістечка ЛНУ з ініціативи студентів вишу на благодійні пожертвування.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі університету.
25 січня - престольне свято Храму. На святковий молебень прийшли студенти і викладачі університету. До святкової молитви приєдналися президент ЛНУ Віталій КУРИЛО, ректор вузу Сергій САВЧЕНКО, заступник голови ЛОДА Юрій ХУНОВ.
У святковий день храму подарували ікони Святої Тетяни, Ангела-Хранителя і Богородиці.
Також в дар храму була передана ікона, віком понад 150 років, на якій зображений Святий Миколай Чудотворець. Окрім того храм поповнили образи Сергія Радонезького, Казанської
Богородиці, Андрія Первозваного і Господа Вседержителя.
«Перед святом благодійник подарував нашому Храму велику ікону Святої Тетяни. Віримо, що вона подарує луганчанам чудесне зцілення, біля цього лику будуть творитися молитви», - розповів настоятель храму протоієрей Отець Віктор.
З сьогоднішнього дня в Храмі ЛНУ кожен день буде вестися служба.
Протоієрей Віктор розповів про плани розвитку храму. «У нижньому підвальному поверсі храму нам хочеться заснувати церкву Образу Божої Матері «Поповнення розуму». Так облаштований Храм Святої Тетяни в Московському державному університеті», - зазначив настоятель.
Нагадаємо, що Святу Тетяну стали почитати, як покровительку студентства з того часу, як 12 (25) січня 1755 російська імператриця Єлизавета Петрівна підписала декрет про створення Московського державного університету.
Домовий храм Святої Тетяни в МГУ відроджений 17 років тому.