Перший заступник міністра культури Юрій Богуцький вчора представив співробітникам Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» нового генерального директора - колишнього заступника міністра культури Вікторію Лісничу. Про це сьогодні повідомляє "Комерсант".

Як повідомлялося раніше, 20 січня міністр культури Михайло Кулиняк звільнив гендиректора заповідника Марину Громову. Її відставку у відомстві пояснили порушеннями, виявленими в роботі Печерської лаври. Слід зазначити, що після звільнення Громової у Міністерстві культури говорили, що кандидатури на посаду нового директора будуть розглянуті найближчим часом.

Співробітники Києво-Печерської лаври були здивовані раптовою зміною керівництва.

Відео дня

«У понеділок об 11 ранку всіх заступників директора, начальників відділів, головних спеціалістів і службу безпеки зібрали в актовому залі, після чого Юрій Богуцький зачитав нам наказ Михайла Кулиняка про призначення нового директора і представив пані Лісничу», - розповіла перший заступник гендиректора заповідника Тетяна Майстерчук .

За її словами, співробітникам не пояснили причину звільнення Марини Громової, повідомивши лише, що надалі запропонують їй роботу, «як хорошому фахівцю».