"Матушка" Фотинія з села Велика Єльня Нижегородської області Росії - засновниця секти, що почитає Путіна, заявила, що ікона прем`єра "оновилася і замироточила". Про це оголошено на офіційній сторінці Фотинії.

"Увага! З 19.01.2012 в храмі оновилася і замироточила ікона Володимира Путіна, а також його освячений портрет. Господь дає нам такі знаки Своєї благодатної присутності", - сказано в повідомленні Фотинії.

"Путін - це шлях інший для Росії. В одному зі своїх минулих життів він був князем Володимиром і хрестив Русь, тепер Володимиру Володимировичу належить заново охрестити нашу язичницьку країну! Диво мироточення відбувається внаслідок віри народу!", Оголосила "настоятелька храму на честь пресвітлого образу Божої Матері "Воскрешаюча Русь" матушка Фотинія ". Раніше Фотинія заявила, що панораму минулих життів прем`єра їй «показав Бог».

Відео дня

Храм секти "путінопоклонників" розташований в селищі Велика Єльня Нижегородської області. Перші публікації про громаду "матушки Фотинії" з`явилися ще в 2005 році. Нещодавно вона знову потрапила в поле зору ЗМІ. Вочевидь, напередодні виборів.

Фотинія порівнює Путіна з учнями Христа. "За Біблією, апостол Павло був спочатку воєначальником і злісним гонителем християн, а потім став проповідувати Євангеліє. Путін під час своєї служби в КДБ теж займався не зовсім праведними справами. А коли став президентом, на нього зійшов Святий Дух, і він, як і апостол, почав мудро керувати своєю паствою. Йому зараз важко, але він виконує апостольський подвиг ", - повідала вона в інтерв`ю тижневику "Собеседник".

Агентство Reuters, яке брав інтерв`ю у «матушки» Фотинії, в миру Світлани Фролової, вважає Нижегородську секту екстремальною ілюстрацією "культу особи", створюваного навколо російського прем`єра.

Для Фотинії Путін, портрет якого вона зберігає в своїй спальні, - втілення російського государя, царя. "У нього душа царя. Невипадково, що тепер він президент", - зітхає "матушка". Коли кореспондент Reuters нагадав їй, що Путін - прем`єр-міністр, а президент тепер Медведєв, вона відповіла, що Путін залишався господарем Росії. "Можна бути прем`єр-міністром і все ж залишитися президентом. Медведєв - просто путінський студент", - вважає Фотинія.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, зі свого боку, заявив, що його шеф не схвалює той тип ушановування, який культивує Світлана Фролова. За словами Пєскова, звичайно, Путін - найпопулярніший чоловік в країні. Є фан-клуби його прихильників, але це не вид культу, вважає прес-секретар прем`єра.

NEWSru.