Найдавніший рукописний список Біблії виявлений в сховищі президентського палацу Абдин в центрі єгипетської столиці. Про це повідомив радник Ахмед Ідріс, керівник комісії з інвентаризації всіх палаців, які перебували раніше у розпорядженні канцелярії глави держави, пише газета "Аль-Гумхурія".
За його словами, буде створений спеціальний комітет вчених та істориків, яким належить вивчити текст священної книги і з`ясувати час її написання. Але вже зараз, відзначив він, очевидно, що виявлене Євангеліє "безцінне і не має аналогів у світі", оскільки "древній рукопис є оригінальним текстом".
Палац Абдин в центрі Каїра був відкритий в 1874 році. Спочатку це була одна з королівських резиденцій, пізніше вона перейшла у відання президента країни. Вважається одним із найрозкішніших палаців у світі, Абдин зараз є, в першу чергу, музеєм, хоча частина приміщень до останнього часу займала канцелярія президента. Усього в палаці - 500 кімнат. Верхні поверхи палацу, де свого часу розміщувалися житлові приміщення королівської сім`ї, збережені в первозданному вигляді для відвідування іноземними гостями. Нижче розташовані музеї - Королівський родинний музей, президентський музей подарунків, унікальний музей зброї, історичний музей документів.
Як повідомив Ідріс, до теперішнього моменту інвентаризація не виявила жодної зниклої чи вкраденої речі. Серед скарбів палацу - рідкісні килими ручної роботи, серед яких чимало середньовічних зразків. Їх вартість оцінюється в 65 млн. доларів.
Цього тижня комісія приступає до вивчення вмісту крила палацу, де раніше розміщувалися апартаменти колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака та його дружини Сюзан Сабіт і де зберігаються подарунки, зроблені свого часу екс-главі держави.
ИТАР-ТАСС