Вчені з британського Університету Кардіффа визнали понеділок, 16 січня, найбільш депресивним днем у році, пише The Wall Street Journal.
Згідно з «формулою щастя», розробленою експертами, саме в цей день англійці і інші європейці відчують «постріздвяну» і післясвяткову зневіру, яка наштовхує їх на думку про те, що найближчим часом їх очікує мало приємного. Серед головних причин поганого настрою експерти називають холодну погоду, Борги, що накопичилися, і неоплачені рахунки, а також факт того, що до заробітної плати за січень залишається ще два тижні.
«Всі ці чинники і роблять третій понеділок січня найсумнішим робочим днем у році», - упевнені вчені. Вони зазначають, що люди, які люблять свою роботу, справляються з депресією в «сумний понеділок» (Blue Monday) набагато успішніше, ніж ті, хто працює без задоволення.
Дата «найсумнішого дня в році» була вперше визначена вченим Кліффом Арналлом. Математична формула нещастя, виведена вченим, складається з шести елементів: погода (W), борг (D), показник часу, що пройшов після Різдва; показник часу, що пройшов з моменту, коли людина дала собі новорічні обіцянки; низька мотивація, відчуття необхідності прийняття негайних рішень.
Однак частина вченого світу стверджує, що формулі Кліффа Арналла немає місця в реальній науці.
Газета.Ru