У Франції суд у сімейних справах став на бік подружжя, що вирішило назвати сина Демоном (Daemon; наголос на останній склад) на честь одного з головних героїв телесеріалу "Щоденники вампіра" Деймона Сальваторе (Damon Salvatore). Суд відхилив прохання місцевої прокуратури, яка вимагала заборонити сім`ї давати новонародженому сину ім`я Демон.

Ліонель і Бланд Дефонтен з міста Камбре на півночі Франції стали батьками 3 листопада 2011 року. Подружжя є шанувальниками "Щоденників вампіра", і вирішили назвати дитину на честь одного з персонажів улюбленого серіалу, додавши до англомовної версії імені Деймон букву "е", щоб воно "правильно" звучало (якби буква не була додана, дитина б отримала ім`я Дамон).

Вибір батьків, однак, збентежив співробітників реєстраційного відомства, куди сім`я Дефонтен відправилася, щоб оформити свідоцтво про народження. Співробітники відомства заявили, що вважають ім`я неблагозвучним і таким, що суперечить інтересам новонародженого.

Відео дня

Після цього Дефонтен звернулися до суду. Вони заявили, що їм просто подобається звучання імені Демон, і вони не вкладають у нього жодного містичного або окультного значення.

Лента.Ру